HTML

Gyikok: Média Ismertető Fikázó/Ajánló Szolgáltatás

Az oldal, ami nem a sok filmbuzi nagyképű hülyegyerek (akinek nem inge...) oldaláról közelít a filmekhez. Ha már egyikünk beszopott egy szar filmet, ne szívjon vele más is két órát. Ha nem tudod mit nézz keress egy olyat, ami tetszett valamelyikünknek, így ha szar is lesz, legalább van kit szidni miatta... Mert már az IMDB-ben sem lehet bízni...

Friss topikok

  • VVega: Nagyon nagy film, az Anton vs Vincent meg mekkora ötlet már :D Tilinkonak grat, ha neki ez a szar ... (2008.05.18. 00:06) Nem taxisnak való vidék
  • Real013: Megnéztem.:) Nagyon nagy volt. Írtam is róla én is:) (2008.05.14. 15:51) Shakespeare zombik
  • a.tom: Azért ott van a Produced by szekcióban Joseph Pistone. :) Szerintem nem akarták a Donnie Brascot ... (2008.04.23. 00:36) Felecsd el!
  • a.tom: hehe ez kurva jó! :) szar nekem, hogy nem tudok ilyeneket írni... (2008.04.22. 11:39) Kislány a budzsira vigyázz!
  • Real013: Ez de nagyon nem tetszett.. 'furcsa volt, hogy elég sokat kísérleteztek a képi világgal, elég érd... (2008.04.17. 14:11) Az orosz, a kissrác és az elveszett pisztoly(cső)

Linkblog

Kislány a budzsira vigyázz!

2008.03.26. 21:04 a.tom

Juno

    Nihil. Semmi. Nulla. Ez történik a filmben. Az egészet össze lehetne tömöríteni 1 percbe, és semmit sem csökkenne az értéke. Persze Oscart ez is kapott. Nem is értem kiknek készült egyáltalán. Egyetlen szituációban érzem hasznosnak rászánni a két órát: ha felcsináltad a 16 éves barátnődet (vagy 16 évesen felcsináltak), és nem meritek előadni a szülőknek, és/vagy megtartjátok a gyereket. Ez esetben szép illúziót fog építeni a film arról, hogy milyen kedvesek az emberek, és minden rendben lesz. Tündérmese.  Hiteltelen az egész. (Ráadásul Juno, mint Zeusz felesége? Ehh)




Summa Summarum: 5/10
Mert mindenki olyan szép és kedves, meg mintha valami poén is lett volna benne valahol.

imdb    port    trailer (vagy hajtás után)

8 komment

Címkék: juno

A bejegyzés trackback címe:

https://mifasz.blog.hu/api/trackback/id/tr95398197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilinko 2008.03.27. 18:49:42

Na, hát nekem is volt szerencsém ehhez az alkotáshoz... Esemény az tényleg nincs sok, és tényleg olyan fals képet ad a világról, hogyha felcsináltatnád magadat 16 évesen a film után mennél apukádhoz, hogy simogassa meg a buksidat, milyen ügyes voltál. Ráadásul engem valahogy kiráz a hideg ettől a Michael Cera gyerektől. Ami miatt mégsem akkora nagy csalódás, a film, az az, hogy eleve nem vártam tőle sokat, és legalább van normális vége, ráadásul még egy kis fordulattal

Real013 2008.03.31. 16:12:31

Az oldal, ami nem a sok filmbuzi nagyképű hülyerek oldaláról közelít a filmekhez. Ezt most vettem észre, szerintem szánalom duma. Node, Juno. Nálam az év egyik legjobbja. Konkrétan ezt írtam róla:)

A Juno mindenképp egy érdekes film. Valami olyasmit képzeljetek el, mint tavaly a Little miss sunshine-nál , ez is olyasfajta kis ékszer, gyöngy a filmvilág mély óceánjában, mint az.

Nem szeretném sokáig húzni ezt az írást, mert Martin elég hosszan fejtette ki a véleményét. Szóval, ami a leginkább zseniális az egészben, az maga a főszereplő karaktere. Juno cinikus, de emellett mégis csupaszív, csak a kissé modortalan stílusától kell eltekinteni. Ráadásul koraérett, hisz maga jön rá arra, hogy gyermekének a legjobb hely egy adoptáló párnál lenne, igaz, ebben az is szerepet játszik, hogy a háta közepére sem kíván egy rikácsoló kis hobbitot. Ellen Page egyszerűen fenomenálisan alakít, rászabták ezt a szerepet. Emellett a többi színész is zseniális, Jennifer Garner remekül hozza a karótnyelt , fiatal, gyereket akaró hölgyet, J.K.Simmons-nak minden mozdulata nevetésre sarkall, de Michael Cera és Jason Bateman is nagyszerű.


A második ok, amely miatt személy szerint a Junonak szurkolok leginkább az Oscaron, az a mesterien eltalált mesélős stílus, a rengeteg poénos beszólás, párbeszéd, és a nagybetűs HANGULAT. A remek soundtrack , amely végleg abszolút imádnivalóvá teszi a filmet, már csak az igazi hab a tortán. Martin említette még azt, hogy kissé klisés lett a Juno, ez szerintem nem igaz, mégha a történet sok helyről kicsit ismerős lehet, a körítés és a remek rendezésbeli megoldások mégis igazi élményt adhatnak minden mozikedvelőnek. Szerintem minden jelölése megérdemelt (a legjobb film is) , remélem kap is minimum egy szobrocskát! Nagyon ajánlom!

a.tom 2008.03.31. 17:41:08

Érdekes? Gyöngy? Mit adott neked ez a film, ami miatt ezeket írod róla? Mi az amin azóta elgondolkodtál a film kapcsán? Mert szerintem üzenete nem sok van. Ilyeneket írnak a beharangozóban, hogy felnőtté válás, meg helykeresés. Namost Juno nem vált felnőtté, a kezdettől fogva egy 24 éves bölcsészcsaj agya volt beleültetve a 16 éves fejébe. Foghegyről darálja a szubkult horrorokat meg punk együtteseket 30 évre visszamenően. Kicsit olyan így visszagondolva mintha Diablo Cody úgy írta volna meg, ha én most 16 éves lennék és teherbe esnék ,akkor milyen kúl lenne. Ezért nálam max nyalókát érdemel, nem Oscart (persze nem tudom mikkel versenyzett)
Szóval nincs komolyabb mondanivalója a filmnek, mégcsak az abortuszt sem elvből ítélte el, hanem mert kényelmetlenül érezte magát a váróban. Karakter komédiának jó lenne, ha nem lennének ennyire elrugaszkodva a valóságtól. Fikcióként tudom csak kezelni, ezért használtam a tündérmese kifejezést.
(A zene valóban nem szar, de ez édeskevés)

Real013 2008.04.01. 13:05:35

Miért abból indulunk ki, hogy egy 16 éves nem lehet okos? Miért ne vághatná a punk együtteseket és a horrorokat? Én is elég sok mindent tudok filmek terén, mert érdekel.Őt ez érdekelte. Tudott is róla egysmást.

Szerinted az volt a cél, hogy az ember elgondolkodjon rajta? Ez legalább akkor marhaság, mint a PLanet Terrorban értelmet keresni. Pusztán elmeséltek egy történetet nekünk. 6 milliárdan élünk a Földön, 270 millióan az USA-ban. Totálisan elképzelhető, hogy van egy család, amely így regálná le a dolgokat, és van egy okos (mikor hogy) lányuk. Láthatod,hogy Juno maga is kamasz, meg azt is, hogy lázadó( azért oszt ki mindenkit). Azért eléggé látható ,mekkora jellemfejlődésen ment keresztül a csaj. (Gondolom feltűnt, hogy 'szerelmes" volt a leendő adoptáló pasiba) Csak később rájött,hol van az igazi szerelem, és hogy hol a helye. A végén láthatod, hogy a nevelőannya kutyával van a házuk előtt. Pedig Juno allergiás volt rá.Vagyis nem volt az, csak nem akarta a kutyát. - az események után azonban 'megengedte" a kutyát .. Figyelni kell az apró jelekre. :)

Üzenete? Szerintem nincs. De miért kellene hogy legyen?Egyetlen lelkizős jelenet nincs a filmben. Nem is kell. Ez egy aranyos film, jó forgatókönyvvel, egy remek Ellen Page-l, kiváló zenékkel, vissza-visszatérő momentumokkal(futó srácok) és jó poénokkal.Szerintem. Nem kell egyetérteni velem persze. De számomra 2007 egyik legjobbja a Grindhouse,a Sweeney Todd az Across the Universe mellett.

Egyébként JUno-ról nyugodtan kérdezzetek , mit nem vágtok, vagy ilyesmi, mert elég sokszor megnéztem :D

Tilinko 2008.04.03. 22:40:05

Attyaúristen! Ezt a filmet többször megnézni?! Na de gyorsan tisztázzunk valamit Real abszolút nem azért vagyunk itt, hogy megpróbáljuk meggyőzni egymást arról, hogy mi a jó film, ez lehetetlen lenne. A te példád is remekül mutatja, hogy más-más emberek teljesen más értékeket keresnek egy filmben (meg úgy egyáltalán mindenben). A mi problémánk, az volt, ami miatt a blog indult, hogy egyre jobban tolódnak el a dolgok abba az irányba, amit mondjuk így te képviselsz, és miután olvastaunk egy kritikát, vagy egy értékelést egy ilyen értékrendű embertől, becsapva éreztük magunkat miután megnéztük a filmet. Mint látod a No Country for Old Men-es, és ezt a bejegyzést két külön ember írta, mégis hasonlók az elképzeléseink, ez is mutatja, hogy lehetünk egymás segítségére a filválasztásban. Ha valaki egyetért a postoknak azon részével, amely filmeket ő is látta, érzi, hogy azonos az értékrendje a szerzőkével, így nyugodt szívvel nézhet meg egy olyan filmet, melyet nem látott, de jó értékelést kapott.

Ennyire egyszerű az egész.

A filmről: Egy 30 éves nő megírta, egy 20 éves csaj eljátszotta, hogy mit tenne egy 16 éves lány, ha felcsinálnák, és sikerült annyira valószerűtlen, a valós világtól elrugaszkodott dolgot összehozni, mint a csuda, ami még nem is lenne baj, ha nem lenne dög unalom az egész. (A zene is inkább érdekes, mint jó, de a vége fele már nagyon idegesítő.)

Az ilyen filmek (A Little Miss Sunshine detto ilyen), azért basznak fel, mert nem csinálnak ,mást, mint bemutatnak egy élethelyzetet, "érdekes" karaktereket, minimális történetbe ágyazva. Én nem nézek sok filmet, sajnos nincs sok szabadidőm, így egy filmtől azt várom el, hogy pörgős fordulatos, érdekes, vicces (meglepő és mulatságos ;)) legyen, vagyis bármi, csak ne egy langyos kád víz... És én sajnos nem tudok arra élvezni, hogy milyen jól alakította valaki ezt meg azt a karaktert, ha maga a karakter érdektelen számomra.

Real013 2008.04.04. 13:39:20

10* láttam.xD

Én nem akarok meggyőzni senkit semmiről ,de a véleményemet leírom. Ennyi, nem több.

'A filmről: Egy 30 éves nő megírta, egy 20 éves csaj eljátszotta, hogy mit tenne egy 16 éves lány, ha felcsinálná"

Miért, szerinted ha egy film tinikről szól,azt tinik írják?Ha öregekről, azt meg öregek? Korántsem így van, így ezzel jönni hülyeség, a másik meg, hogy egy 20 éves csaj simán eljátszhat egy 16 éves szerepét, ha úgy is néz ki, és ezzel nem volt gond.

Na,de nem kötekszem, értem én az álláspontokat, de nem értek vele egyet:) A többi részével nincs gondom, a Vacancy-ról vagy az Ocean-ről azt írtátok,amit én is gondolok. Ennek ellenére készüljetek rá, hogy ellenvéleménnyel fogok élni a következőkben is, ha nem gond:)

a.tom 2008.04.22. 11:39:24

hehe ez kurva jó! :)
szar nekem, hogy nem tudok ilyeneket írni...
süti beállítások módosítása